Насловна Култура Етно Плоштад Фестивал Берово најавува одлична забава за време на Етно Плоштад Фестивалот

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Берово најавува одлична забава за време на Етно Плоштад Фестивалот

Источниот регион е во очекување на еден од најдобрите културни настани кој се случува летниот период.

Берово минатата година покажа дека е подготвено да дочека голем број на гости  за големиот Ethno Square Festival кој  се одржува викендот за време на христијанскиот празник Голема Богородица.

Програмата на фестивалот е специјализирана да може да задоволи различни вкусови а сепак да го запази  препознатливиот идентитет на ЕТНО  фестивал и да понуди квалитетна музика во која ќе уживаат голем број  посетители.

Оваа година на фестивалот ќе настапи балканската звезда Северина, а покрај неа ќе настапат Ансамбал Македонија, SHINE, Фолтин, Нокаут, Горан Алачки, Влатко Лозановски и танцовиот спектакал со кој ќе биде затворен фестивалот Fetish Dance Show.

За време на фестивалот Етно плоштадот во Берово ќе понуди здрава храна, ракотворби, еколошки производи, традиционални занаети и сувенири.

На околу  50 штандови ќе бидат презентирани културното наследство и еколошки производи кои ќе ја зачуваат автентичноста на фестивалот.

Програма

26 август 12.00 ч. Голема сцена

Свечено отварање -

Дефиле на учесници од фолклорни групи

Концерт на КУД Димитар Беровски

26 Август  (20 ч – 02 ч) Голема сцена

Вечерни концерти на Етно Плоштад Фестивал

Ансамбал Македонија/SHINE/Фолтин/Нокаут

27 Август  (20 ч – 02 ч) Голема сцена

Горан Алачки/Влатко Лозановски/СЕВЕРИНА/Fetish Dance Show

26 и 27 август  (10ч – 21ч)

Малешевијата на дланка- Саем на еколошки производи, сувенири и ракотворби

26 и 27 август  (12ч – 16ч)

Етно Матине - Плоштад

27 Август 16 ч.  Голема сцена

Интернационално танцово шоу

Aris – Brazil

Laylah – Brazil

Jane- Australija

Emily – Australija

Paola- Brazil/Macedonia

 

Уска Кан

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии