Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

images/stories/2020/2/20201204_120149.jpg

Се решава проблемот со водоснабдувањето во населба Јуруко

 

Се решава долгогодишниот проблем со водонабдувањето во населба Јуруко во Берово.

Повеќе...
 
images/stories/dv.jpg

Започна реализацијата на проект за реконструкција на улици во Двориште

Во с. Двориште се започна со реализацијата на проектот ,,Реконструкција на улици во с. Двориштe- Општина Берово" како еден капитален проект од огромно значење за селото.

Повеќе...
 

Исправка на О Б Ј А В А бр. 1/2020 ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ ВО СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПО ПАТ НА ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО

 

ОПШТИНА БЕРОВО

Исправка на О Б Ј А В А бр. 1/2020

ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ ВО СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

ПО ПАТ НА ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО

Повеќе...
 

План за управување со животна средина и социјалните прашања (ПУЖССП) за реализација на Проект ,,Реконструкција на улици во с. Двориштe- Општина Берово"

План за управување со животната средина и социјалните прашања (ПУЖССП) за проект НАДГРАДБА НА УЛИЦИ ВО С. ДВОРИШТЕ- ОПШТИНА БЕРОВО

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/img-78b7d030f63812169227187c0c8cad3f-v.jpg

Беровските ученици, кои следат настава со физичко присуство, добија визири

 

Беровските ученици, кои наставата ја следат со физичко присуство, односно учениците од прво до трето одделение, денеска добија визири, за заштита и безбедност при следење на наставата, во услови на пандемија од КОВИД 19.

Повеќе...
 
https://berovo.gov.mk/images/stories/2018/18072016-1g.jpg

Известување за акција за собирање на КАБАСТ ОТПАД

 

Се известуваат жителите на Општина Берово, дека во текот на наредната недела, почнувајќи од понеделник 30.11.2020 година, Општина Берово во соработка со ЈПКР Услуга, ќе организира собирање на КАБАСТ ОТПАД (делови од мебел, душеци, теписи и слично).

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/20201123_100207.jpg

Општински кризен штаб, со нови мерки и препораки, по зголемениот број на позитивни лица, на територијата на оппштина Берово

 

На иницијатива на Градоначалникот на Општина Берово, денеска, со почеток во 10:00 часот,  одржан е  состанок, на Општинскиот кризен штаб.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/20201123_075030.jpg

Општина Берово продолжува со дезинфекција на улиците

Во рамките на активностите, за заштита и превенција на населението, од КОВИД 19, општина Берово, продолжува со дезинфекција на улиците го градот и населените места.

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии