Насловна Актуелно Вести Општина Берово продолжува со дезинфекција на улиците

Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

Општина Берово продолжува со дезинфекција на улиците

Во рамките на активностите, за заштита и превенција на населението, од КОВИД 19, општина Берово, продолжува со дезинфекција на улиците го градот и населените места.

Дезинфекцијата ја вршат екипи на ТППЕ, со раствор од хлор.

Оваа активност се спроведува во повеќе наврати, а со  истата, овојпат се опфатени периферните улици во градот.

Општината продолжува со секојдневното миење и дезинфекција на јавните површини.

Воедно упатуваме апел до сите граѓани, да се придржуваат до препораките за заштита од КОВИД 19.

Да придонесеме во заштитата на јавното здравје!

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии