Топло добредојде! Градоначалник на општина Берово Звонко Пекевски...

 

images/stories/2020/apel.png

Општина Берово, во соработка со ПС од ОН Берово, упатува АПЕЛ за заштита и превенција од КОВИД 19

 

Почитувани граѓани на општина Берово,

Сведоци сме на се поголемиот број на заразени од КОВИД 19, во Општина Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/20201118_120857.jpg

Започна изградба на пешачка патека по кеј на река Брегалница покрај автобуската станица во Берово

Беровчани ќе добијат нова пешачка патека, која е дополнување на веќе постоечката патека на кеј на река Брегалница.

Започна изградбата на пешачка патека по кеј на река Брегалница, покрај автобуската станица во Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/img-7d7240cfd1e4d157e8316547191a4d56-v.jpg

Општина Берово започнува акции за чистење на дивите депонии, АПЕЛ до граѓаните: Да не дозволиме истите да бидат обновени

Се решава проблемот со дивите депонии во Општина Берово, од денеска започнуваат акциите за чистење на сите диви депонии, на територијата на општината.

Повеќе...
 
images/stories/2018/beagle-puppy-.jpg

Ј А В Е Н П О В И К за субвенционирање на 100 % од трошоците за стерилизација на 30 женки-кучиња на територијата на општина Берово во текот на 2020 година

Врз основа на член 3 од Одлуката за за субвенционирање на 100 % од трошоците за стерилизација на 30 женки-кучиња на територијата на општина Берово во текот на 2020 година, Бр..09-2939/1 од 14.9.2020 година и член 1 од Правилникот за критериумите и постапката за субвенционирање на 100 % од трошоците за стерилизација на 30 (триесет) женки-кучиња на територијата на општина Берово, Бр. 09 - 2940/1 од 14.9.2020 година , Градоначалникот на Општина Берово објавува:

 

Ј А В Е Н П О В И К

за субвенционирање на 100 % од трошоците за стерилизација на 30 женки-кучиња

на територијата на општина Берово во текот на 2020 година

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/fb_img_1603114197208.jpg

Министерот за локална самоуправа Милевски и преставниците на SDS, во посета на Домот за стари лица во Берово

Претставници од Швајцарската агенција за развој и соработка, Министерот за локална самоуправа и претставници од Проектната единица за Оддржлив и инклузивен рамномерен регионален развој,  во рамките на  посета на проекти финансирани од нивна страна, го посетија домот за стари лица во Берово.

Повеќе...
 

Општина Берово објави оглас за ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ ВО СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПО ПАТ НА ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО во туристичка населба Суви Лаки, туристичка населба Беровско Езеро и во Берово

Општина Берово објава оглас ЗА ОТУЃУВАЊЕ НА ГРАДЕЖНО ЗЕМЈИШТЕ ВО СОПСТВЕНОСТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПО ПАТ НА ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО  во туристичка населба Суви лаки, туристичка населба Беровско Езеро и во Берово.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/img-0e281ecfddcfa76a1d59435e18afef74-v.jpg

Потпишан договорот за имплементација на проект ,,Возврати со љубов, грижа и почит"

За 60 возрасни и изнемоштени лица од Берово и населените места, обезбедуваме секојдневна грижа и нега во домашни услови, помош при чистење, готвење, хранење и купување на намирници.

Општина Берово е во првите 8 општини, кои воведуваат нов начин, широк спектар на воспоставување на социјални услуги. и доближување на институциите до граѓаните.

Денеска, Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски, како носител на проектот и Директорот на ОЈУСЗСЛ,,др. Иван Влашки", Живка Бојчовска Каламадевска, како давател на услугата, потпишаа договор за соработка со МТСП, со што започнува имплементација на проект ,,Возврати со љубов грижа и почит", за старите лица.

Повеќе...
 
images/stories/2020/2/20201016_120552.jpg

Отчет на Градоначалникот на Општина Берово за реализираните дела во периодот 2017-2020 година

Повеќе...
 

Органи во состав на ЕЛС Општина Берово

 

Буџет на Општина Берово 2018

 

 

Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално нивоПолитичко акциона и правна рамка за човекови права Како локалниот развој да има влијание на ситеУПАТСТВО ЗА ДОБИВАЊЕ НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ГРАДЕЊЕ ЗА ОБЈЕКТИ КОИ ВО  РАМКИ НА ИПАРД ПРОГРАМАТА СЕ ГРАДАТ НА ГРАДЕЖНО  ЗЕМЈИШТЕ ЗА КОЕ Е ДОНЕСЕНА УРБАНИСТИЧКО-ПЛАНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Стратегии